Mijn favorieten

5 tips voor de verhuisdag

Heb jij je nieuwe droomhuis gevonden en wil je er het liefste zo snel mogelijk in? Een verhuizing kan je dan een hoop stress opleveren. Met deze vijf tips van Van Doorn Makelaardij verloopt je verhuizing een stuk soepeler en vergeet je geen belangrijke zaken.

 

TIP 1:  METEN IS WETEN

Meet van tevoren op wat er wel of niet door de deur past. Daardoor loop je niet het risico dat bijvoorbeeld de bank toch niet door de deuropening past. Het is erg vervelend als je daar ter plekke op de achter komt.

 

TIP 2: ORGANISATIE INPAKKEN

Pak de verhuisdozen per kamer in, zodat je in het nieuwe huis precies weet uit welke kamer dit komt. Schrijf dit overigens ook op de doos. Dit maakt het uitpakken een stuk gemakkelijker. Daarnaast is het een aanrader om de dozen te nummeren. Maak hiervan een lijst en schrijf op waar de dozen naartoe gebracht moeten worden. Noteer achter de nummers ook waar waardevolle spullen in zitten. Vul de lege dozen op, zodat de spullen niet makkelijk kunnen verschuiven.

 

TIP 3: DOE KASTEN OP SLOT

Stop niet teveel in laden, want dat kan schade veroorzaken. Haal waardevolle en breekbare voorwerpen uit de kasten en doe de kast, indien mogelijk op slot. Zorg ervoor dat je de sleutel in je handbagage stopt.

 

TIP 4: HOUD BELANGRIJKE PAPIEREN IN JE HANDBAGAGE

Zorg ervoor dat belangrijke papieren, zoals paspoorten en autopapieren mee worden genomen in de handbagage. Ook sleutels van alle kasten en je eigen sleutels. Een verhuisdag kan soms chaotisch verlopen, dus zorg dat de tas met belangrijke spullen bij je draagt.

 

TIP 5: WIJZIG HET ADRES OP TIJD

Geef op tijd je nieuwe adres door. Je kunt ook de post tijdelijk laten doorsturen, geef dit ook aan bij PostNL. Tevens geven zij het nieuwe adres door aan de verzekeraar, bank, telecombedrijf en andere bedrijven.

 

Of je een verhuisbedrijf inhuurt of zelf gaat verhuizen, met deze tips zorg je in ieder geval dat je goed voorbereid de verhuisdag kunt beginnen. Heb je je droomhuis nog niet gevonden? Bekijk dan snel ons aanbod!