Mijn favorieten

Wat te doen met de Hypotheekrente?

De hypotheekrente is momenteel erg laag en dit is misschien wel een goed moment om een nieuw huis te kopen. Dan komt direct de volgende vraag: zet je de hypotheekrente vast of laat je het variabel staan? Dat is een lastige vraag die we niet voor je kunnen beantwoorden, maar door de voor- en nadelen op te sommen kan het je misschien wel helpen bij het maken van een keuze.

Variabele rente

Variabele rente is gekoppeld aan de marktrentes. Dit betekent dat wanneer de marktrente stijgt, de hypotheekrente ook stijgt. Je profiteert dan ook van de daling van de marktrente. Dat is het directe voordeel ten opzichte van de vaste rente, dat je mee profiteert van de daling. Je kan er dan ook voor kiezen om de rente voor een bepaalde periode vast te zetten.

Vaste rente

Een vaste rente geeft zekerheid. Je weet precies waar je de komende periode aan toe bent en dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dus wanneer de rente stijgt blijf je hetzelfde bedrag betalen.  Echter, hoe langer je de renteperiode vastzet, hoe hoger de rente is die je betaalt.

Hypotheekrente kiezen

Wanneer je een rentestijging verwacht voor een lange periode dan is het verstandig om een hypotheek te nemen met een vaste rente. De komende jaren heb je geen last van de stijgingen. Maar verwacht je dat de rente juist gaat dalen, dan is het verstandig om een variabele rente te gaan kiezen.

Laat je adviseren

Vraag advies over de hypotheekrente. Wij kunnen je in contact brengen met de SNS bank. Er hangt namelijk meer van af dan alleen de renteverwachting. De hypotheeksom en hoe lang je wilt blijven wonen moet je bijvoorbeeld ook meenemen in je overweging.  

Hypotheek advies nodig?